2009. június 17., szerda

fűtés napenergával...


remélem működni is fog, mindenesetre a tegnap ez volt az első dolog, amit a fűtésszerelők felraktak a rendszerből. nekünk teccik, feldobja a tetőt is kicsit...

8 megjegyzés:

zoli írta...

Mennyibe kerül kb. a napenergiás cucc, beszereléssel együtt ?

PP írta...

szia,
még nem tudom, mert egy csomagban van nekem a fűtéssel, de kb. 35oo euróba fáj egy ilyen kicsi rendszer, ha vákumcsöves kollektort akarsz, aminek jobb a hatásfoka, akkor plussz 2o-35% (szerintem nem éri meg).

zoli írta...

Én is gondolkoztam a napkollektoron, mikor kezdték reklámozni a Zöld Ház programot akkor már biztos voltam benne de sajnos átirták az egész programot és most igy elég drágának tünik.

Ági írta...

Ha a vákuumcsövesnek jobb a hatásfoka, miért nem éri meg? A napkollektorhoz milyen előszerelést kellett csinálnotok (gondolok itt pl. puffertartályhelyére, csőkiállások helyére stb...), mielőtt felszereltétek a napenergiás szerkezetet?

PP írta...

igazából semmi különös előszerelés nem kellett, a tetőre is csak 2 db szellőzőcserepet vettünk, lesz egy 5oo literes puffertartály, amibe dolgozik a szolár és a kazán is, ez egy "tank-in-tank" rendszer, a háztartási meleg vizet is előállítja.

Ági írta...

Mi is félbe vagyunk az építkezéssel, és egy hasonló megoldást akarunk. Mi előszerelést csináltattunk hozzá, mert pár éven belül úgyse lesz pénzünk megcsináltatni, "majd egyszer", de megerősíttették velünk a puffertartály helyén a födémet meg az áthidalókat, + 50 000 Ft-os költséggel. Nekünk is egy tartályra fog tolni a vízteres kandalló, a gázkazán meg valamikor a majdani, vágyott napkollektor. Nekünk olyan 1,6 millira hozta ki egy győri szolártechnikai cég a költségvetését a napelemes megoldásnak.

PP írta...

nekem az a véleményem, hogy érdemes több árajánlatot kérni. biztosan vannak olcsóbbak, a kis, most induló cégek ugyanazt olcsóbban és jobban szokták elvégezni, mert be akarnak törni a piacra. csak egy ötlet.

Ági írta...

Ez jó ötlet!