2009. április 28., kedd

udvar feltöltése befejezve,





jöhet a gyepesítés, meg a csemeték ültetése. Az igaz, hogy a szennyvíz miatt még egyszer idén fel kell egy részét ássuk majd, de az annyira az összképet nem fogja zavarni.
Ma délután kiástuk a vízvezetékeket is mindkét aknából, nem fagyott el a télen sehol a víz, egyetlen kicsi csap ment tönkre a felső aknában, de Apu kicseréli.

2009. április 27., hétfő

Udvarrendezés komolyan...



és nemcsak feltöltöttük az udvar nagy részét már (szinte teljesen sima lett!), hanem még az út melletti nagy csutakokat is kiszedték géppel, ezt kézi erővel sose tudtuk volna megcsinálni, viszont oda jön a garázs, tehát ki kellett onnan termelni a nagy gyökereket.
néhány kép:








2009. április 25., szombat

Nyílászárók...



egy része elkészült (ami az ablakokat illeti), a tegnap fejeztük be délután a vasalás felszerelését az összes ablakra, Apu most fog neki ezután az ajtóknak, elsősorban a három bejárati ajtónak (fent 2 db, a pincerészen egy).
A képeket a szín miatt rakom fel, nekünk teccik, ilyen barna színt akartunk kezdettől.




2009. április 19., vasárnap

A további fejlemények...

úgy alakult a helyzet, hogy a csatorna projekt leállt, mert nagyon alacsonyra került a csatorna, és akkor rakja tovább Huni, amikor külső állás lesz csinálva a házra, mert a cserepeket fel kell bontani...
azonban a napokban kezdik hordani a földet az udvar feltöltéséhez, az lesz egy látványosabb haladás. meg ha jönnek a fiúk lépcsőt önteni és vakolni belül...

2009. április 14., kedd

Csatorna

ma nekifogott Huni felrakni a a csatornát, érdekesen fog kinézni tőle a ház, hamarosan rakok fel képeket is. A sarkakon levő díszítés még mindig nem teccik nekem, és nem is hiszem, hogy valaha fog...

2009. április 8., szerda

Kertészkedés...

volt a héten, elültettünk néhány orgonafát, két futórózsát, egy bokor feketeribizlit. Mivel nincs végleges rendezési terv, meg tölteni is kell az udvart helyenként, ezért a kerítés mellé raktuk, legfeljebb majd átültetjük.

2009. április 5., vasárnap

Tavasz, munkálatok...

igazi tavaszi idő volt a hétvégén, lehetett dolgozni a háznál, Andi kint tanult, saját bevallása szerint sokkal jobban lehet haladni, mint a tömbházban.
Mi lecsiszoltuk az összes ablaktokot és nyílót és újra lefújtuk kezelőanyaggal, erre már a színezék jön és utolsó védő lakkréteg. Majd az üveg és mehet a helyére, ha megvan a vakolás.